Δελτίο Τύπου Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία – Επισκέψεις Ανταλλαγής Μαθητών

 

 

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου συμμετέχει ως Εταίρος στο Έργο PROMO-YMC(H)A του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-202Ο. Το Εταιρικό σχήμα συμπληρώνουν  η  Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (GR), το Πανεπιστήμιο «Neofit Rilski» (BG) και ο Δήμος Ράζλογκ (BG).  Το Έργο PROMO - YMC(H)A έχει ως φιλοσοφία να ενώσει εταίρους από την Ελλάδα και την Βουλγαρία με την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω της προστασίας και προαγωγής της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ στοχεύει στην προώθηση, ανάπτυξη και αξιοποίηση του αθλητισμού, ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς, για τουριστικούς σκοπούς. Οι δράσεις του Έργου εστιάζουν κυρίως στη δημιουργία εργαλείων για την καινοτόμο αθλητική εκπαίδευση, τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων και την μετάδοση γνώσεων πολιτιστικού - αθλητικού χαρακτήρα στους χρήστες πολυμέσων. Ο Συνολικός Προϋπολογισμός του Έργου Ανέρχεται σε 1.400.816,41 €, ενώ το προϋπολογισμός του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου είναι 215.659,41 €. Το Έργο συγχρηματοδοτείται 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 15% από Εθνικούς πόρους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου και συγκεκριμένα του Παραδοτέου Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία – Επισκέψεις Ανταλλαγής Μαθητών, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου διεξάγει πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών των σχολείων του Δήμου στην Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) όπου πραγματοποιείται ξενάγηση στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ. Βάσει του προγραμματισμού έως την 24η Ιουνίου, θα έχουν πραγματοποιηθεί 15 επισκέψεις με 620 συμμετέχοντες μαθητές, ενώ ως το τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 20 συνολικά επισκέψεις, με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων να φτάνει τους 800 μαθητές.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου υλοποίησε επίσκεψη στο Ράζλογκ στις 15-16 Ιουνίου για τη συμμετοχή σε αθλητικό τουρνουά που διοργάνωσε ο Δήμος Ράζλογκ. Από την πλευρά του Δήμου στο τουρνουά συμμετείχαν τρείς ομάδες βόλεϊ κορασίδων και συγκεκριμένα οι ομάδες Δ.Ε.Κ.Α ΑΚΑΔΗΜΙΑ, Α.Σ.  ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΛ. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ και Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ, εκ των οποίων την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Δ.Ε.Κ.Α. ΑΚΑΔΗΜΙΑ. Μέσα από αυτή την εμπειρία τα οφέλη  για τους συμμετέχοντες μαθητές είναι πολλαπλά, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα επαφής αλλά και συνεργασίας με νέους από διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες, έχοντας πάντα ως κοινό κώδικα το αθλητικό ιδεώδες.

Search

Contact Information

N. Germanou 1 - Plateia ΧΑΝΘ Post Code 54621 , Thessaloniki

Greece

(+30) 2316 001 000

(+30) 2310 264 502

  info@promo-ymcha.eu

 www.promo-ymcha.eu

Sign up for the newsletter

Sign up to receive email from the latest updates.